Mengira Hari Usia Belog

Daisypath Happy Birthday tickers

November 2, 2011

Bisakah? last log on 12 August 2011.

Assalamualaikum.

Akhirnya! Catitan terbaharu diterbitkan atas teguran kakak bacadiam-diam tu. Wokeh, 12 Ogos last daftar masuk. tak tahu nak tulis apa, mungkin sebab dah tak ada cahaya lah kot? gituuu..=p

Baiklah! hanya menulis yang terlintas. dah kata catitan pun kan. sebenarnya nak kogsi di laman mukabuku sahaja, tetapi memandangkan macam rindu nak tulis kat belog milik Qiu Aril ni. maka tertulislah di layar putih menanti tinta berkata. (betul ke ni? malukan Institut Bahasa sajee. )

Sebenarnya! lagu Bisakah nyanyian Dato' Siti Nurhaliza yang ingin dikongsikan. Mengapa? Pertama kerana semalam masukkan semula dalam mp3 telefon bimbit dan terdengar tadi dan seterusnya terperasan yang liriknya memang sesuai la untuk situasi2 yang sedang dilanda kini. hahaha. dulu sebab suka lagunya atas keharmonian susunan muzik, kini kerana liriknya. (yelah, dulu aku bukan macam sekarang bermain dengan bahasa dan semantiknya! sejak masuk Institut Bahasa inilah..=p)

Hayati! lirik ini penuh bermakna..

Daku terasa ingin membawa
Cinta yang terlara ke titik mula
Kembali mencuba untuk kali kedua
Menggilapkan gerhana jiwa

Pernah ku terasa ingin merayu
Pada kasih dulu pulang padaku
Lupakan dosaku putihkan kelabu
Tenangkan amarahmu
Namun?

Bisakah yang terpadam dinyala
Bisakah yang terhina dicinta
Walau ku himpunkan sesalku
Bisakah terbuka kalbu

Naluri meminta kuungkapkan kata
Seindah bahasa janjikan setia
Akan bersemilah cinta dihatinya
Percaya ku semula
Namun?

Benar Bukan! Haa, sebelum terlupa, kita jumpa Siti Nurhaliza semasa Maharaja Lawak Mega Minggu Pertama yang lepas, beliau duduk betul-betul dibelakang kita. Tapi kita buat DEK je. Orang lain punyalah MEROYAN nak jumpa secara langsung tapi aku buat tak tahu je bila berselisih. Haha. MOTIF? SHOW OFF!

Cukup sampai disini, harap ada kekuatan untuk terus menulis. Terima kassih buat yang SETIA di sini. =)

Bintangkecil1-tahun hadapan ada PROJEK di IPG KBM ni. Apa dia? Nantikan. InsyaAllah, harap cuti sekolah ini idea datang mencurah2 untuk tuuutttt. (SULIT)

Bintangkecil2-selamat hari raya aidiladha untuk yang terakhir kali di Kampung Puah. =’( selepas 20 tahun membesar di sana jadi baik dan JAHAT, 7 November akan berhijrah ke KAJANG/CHERAS/BALAKONG. Sama macam rumah kat Kampung Puah( GOMBAK/SETAPAK/SENTUL).

NAK DENGAR PULAK? SINI PUN BOLEH! =)


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...